Posts tagged madonna

Posted 2 years ago

Sorry…

Only today I remembered that yesterday Madonna celebrated her 54th birthday. I feel very sorry for that I forgot about birthday of one of my favourite singers of all times, but, to the other hand, it’s not a crime to greet a person later. So I greet Madonna and wish her happiness and health. And also patience to her fans (you know what I mean :P ).

p.s.: By the way…

Posted 2 years ago

Won’t you be offended if I add some phychedelic tone to this photosession of Madge? ;)

Posted 2 years ago

Express yourself, don’t repress yourself!

Posted 2 years ago

Some new wallpaper (of different resolutions) inspired by one photosession of Madonna from period of her debut album.

Posted 2 years ago

It’s time for spring, it’s time for bright colours! So these wallpapers (the one for different resolutions) are for you! :)

Posted 2 years ago

Быть склонным к привычке…?

По просьбам трудящихся выкладываю русскую версию моего отзыва об альбоме Мадонны “MDNA”. :) (Англоязычная версия была выложена здесь: http://siberia8.tumblr.com/post/19959683724/im-addicted )

Пожалуй, у меня наконец-то сложилось мнение о новой работе Мадонны. Поделюсь им.

Когда я услышала демо-версию “Give me all your luvin’”, стала готовиться к худшему, ибо мне ничего не нравилось в том, что я услышала: мелодия примитивная, насчёт текста можно сказать то же самое. Вторым ударом для меня были отрывки из других песен с нового альбома - я думала, что одна половина будет а-ля репертуар радио “NRJ FM”, а другая - пародией на альбом “Ray of light”. Единственным отрывком, который мне понравился, стал для меня Gang Bang. До того, как альбом слили, я предполагала, что у меня хватит сил лишь один раз послушать альбом, дать ему название “I fucked up” и забыть о нём. Однако мои ожидания… Выскажусь-ка я о каждом треке, в общем.

Girl Gone Wild Интересная задумка с началом альбома, словно Мадонна просит прощения за то, что опять ударилась в дискотечную музыку. Что касается самой песни, то она мне симпатична. Правда, один момент мне в ней не очень нравится, а именно строчка: “I know, I know, I know - good girls don’t misbehave, but I’m a bad girl anyway” - по-моему, она как-то по-дурацки звучит. Впрочем, у Мадонны в последнее время частенько уж больно простые тексты получаются. Ладно, идём дальше.

Gang Bang На мой взгляд, это главная жемчужина альбома. Немного мрачный трек, стильно звучащий (причём в хорошем смысле). Как мне кажется, Мадонна никогда со времён альбома “Erotica” не пела с таким чувством, с таким напором - я про концовку трека, мой любимый момент в песне. И ещё одна мысль мелькает в моей голове, касающаяся этой песни: на неё должно быть видео, причём снятое Квентином Тарантино.

I’m Addicted Симпатичный, насыщенный музыкально трек. Особенно мне синтетические ударные нравятся, которые идут после припева. Ну и этот вводящий в транс речетатив Мадонны: “M-D-N-A, M-D-N-A…” Чую, на эту песню можно поставить отличный, зажигательный номер. Да, кажется, говорилось, что эта песня посвящена фанам? Что ж, по мне, замечательный подарок!

Turn Up The Radio Если слушать альбом последовательно, то понятно, как эта песня сюда попала (то есть “M-D-N-A, M-D-N-A” - все возбуждены, так как Мадонна как бы вышла из тени). А так, на мой взгляд, это худший трек с альбома. Я бы вообще его вместе с Best Friend спрятала в студии и никому не давала слушать этот примитив - Give me all your luvin’ по сравнению с ними звучит намного интереснее.

Give Me All Your Luvin’ Выше, в начале ревью, я говорила об этой песне. Огорчило то, что практически ничего не поменяли в той самой демке - разве что M.I.A. с Ники Минаж добавили. Правда, я стала лучше песню воспринимать, в том числе и участие Ники Минаж (к M.I.A. я спокойно отношусь, а Минаж недолюбливаю - не буду говорить здесь почему) благодаря видеоклипу. Мне даже кажется, что песню специально для клипа сочинили.

Some Girls Слыша первые секунды трека, я подумала: “Опять чирлидерши?!” Однако дальше стало гораздо интереснее. Орбит меня приятно удивил тем, что спродюсировал чисто танцевальный трек, настолько не похожий на его творчество. Правда, мне почему-то эта песня припевом напоминает песню “I like it rough” Леди Гаги - хоть убейте, не знаю почему. (Если что, я к Леди Гаге хорошо отношусь, а та песня одна из моих любимых из её репертуара.)

Superstar Да, простая. Да, текст дурацкий. Но мне эта песня очень нравится. Мне её приятно слушать.

I Don’t Give A Если бы не замечательный конец с хором, то я бы охарактеризовала этот трек так: “Привет, Тимбаленд!” Но окончание трека и момент со словами “I tried to be a good girl, I tried to be a wife…” скрасил его, даже подтянул. Настолько, что я для себя записала его в фавориты альбома вместе с “Gang Bang” и “Falling free”.

I’m A Sinner До конца я не определилась, нравится ли мне этот трек или нет. Мне нравится бит в начале, который мне напоминает песню Тома Джонса “Kiss”, над которой работала группа “Art of noise”. И момент со словами о Боге. Но мне что-то не нравится в припеве - Мадонна как будто по-детски шалит. Впрочем, может быть, так трек и стоило сделать (кстати, эту песню можно ещё охарактеризовать, как “Привет, Уильям Орбит и “Beautiful stranger”!”).

Love Spent Для меня этот трек самый яркий в плане аранжировки. В начале слышна гитара, звучащая по-восточному, а потом идёт клубная тема, которая под конец превращается в настоящий электронный угар. Песня мне немного напомнила одну из моих любимых песен Мадонны - “Forbidden love” с альбома “Confessions on a dance floor”.

Masterpiece Признаюсь честно: эту песню я не “раскусила”, пока не посмотрела фильм “W.E.”. До него я считала песню простоватой. Но теперь у меня другое мнение насчёт неё. А ещё меня осенила такая мысль: наверное, специально в чисто танцевальный альбом добавили последние два трека. Когда я слушаю Masterpiece в рамках альбома, мне представляется, как Мадонна после вышеописанного дискотечного угара идёт в церковь - я хочу сказать, какое-то спокойствие наступает, что ли…

Falling Free Эту песню я поначалу считала пародией на стиль альбома “Ray of light”, когда услышала её отрывок. Теперь же это один из моих фаворитов с альбома. Особенно мне этот звучок, похожий на гудок, нравится - напоминает о песне “Drowned world”. Правда, после песни становится несколько грустно: повторюсь, как будто дискотека оборвалась. Впрочем, можно вспомнить у Мадонны, например, альбом “Bedtime stories”, где песня “Bedtime story” сильно отличалась от всех остальных песен, но от этого сам альбом не становился хуже. Так и тут.

Это я высказалась о песнях со стандартного издания. Думаю, стоит сказать и о бонус-треках. Больше всего из них мне понравилась B-day song - кстати, теперь я знаю ещё одну хорошую песню об этом “грустном” празднике. Beautiful killer симпатичная получилась - отдельное спасибо скрипкам. Насчёт I fucked up не определилась: начало несколько вялое, а потом трек разгоняется и набирает силу (опять мне “Drowned world” вспомнилась), которой можно, наверное, и горы свернуть. А вот Best friend (или “Мобильный рингтон”, как я теперь этот трек называть буду) просто убил: сразу вспомнились первые “навороченные” мобильники, из которых звучала музыка несколько “сдавленно” (причина понятная - мобильник же не есть система колонок), причём играл обычно какой-нибудь рэп далеко не высокого качества. Вот её и Turn up the radio лучше вообще бы спрятали подальше и никому не давали слушать. Однако, к счастью, это единственные мои крупные разочарования от альбома.

Подведу итог. Альбом оказался для меня лучше, чем я ожидала. Если судить субъективно, то альбом для меня очень даже недурен, даже удачен. Жаль, конечно, что Мадонна не пригласила кого-нибудь из менее известных саунд-продюсеров, как в былые времена, но и те, кто был приглашён, сделал свою работу хорошо: Орбит меня не разочаровал, Солвейг порадовал (я не слушала его творчество, но мне почему-то кажется, что лучшие песни, что он написал, как раз вошли в MDNA). Правда, я поймала себя на мысли, что дабстеп всё-таки я не очень люблю, но его хоть было всего чуть-чуть, так что он не успел мне надоесть (а в Gang Bang он так вообще был необходим). Артворк тоже стоит отметить, на мой взгляд: не знаю, как насчёт того, “Hard candy” ли лучше по музыке или “MDNA”, но буклет ко второму мне нравится намного больше, в отличие от халтурной работы на первом.

А вот если судить более трезво… Ведь было у вас такое, что послушали новый альбом исполнителя, а потом захотелось или послушать его дискографию целиком (если вы с исполнителем не знакомы), или переслушать дискографию (если вы следите за исполнителем, а то и его поклонник)? Так вот я переслушала несколько альбомов, открыла для себя заново “Erotica” и “Like a prayer” и поняла: по сравнению с предыдущими альбомами “MDNA”, конечно, проигрывает. Мне вообще кажется, что Мадонна в плане музыки перестала расти после “Confessions…”, а в плане текстов после “American life” А ещё стала слишком стараться выглядеть молодо (видели, как Мадонна была одета на Ultra Music Festival? Ну опять четырнадцатилетняя девчонка, которая на дискотеку пришла). Но радует то, что Мадонна хотя бы к балладам (настоящим!!!) вернулась, которых толком не было с “Confessions…”-эры (“Devil wouldn’t recognize you” и “Voices” были написаны до “Признаний”). Посмотрим, какие ещё клипы выпустят, какие синглы и какой тур будет - тогда можно будет лучше понять, какова же эта эра “MDNA”.

Posted 2 years ago

I’m addicted…

In my blog I want not only to show my Photoshop montages, but also to share my thoughts with you. And now I’m doing it. The theme is new Madonna’s album “MDNA” that is released today.

One of the references of the name of the album is to MDMA, or ecstasy...

When I heard the demo version of “Give me all your luvin’” at first time, I was very disappointed. I was waiting for great comeback of Madonna after quite good, but not brilliant album “Hard Candy”. But I heard very simple melody, very simple text and voice of Madonna trying to be 14-year-old girl. The more excerpts from album (which had been leaked several days before the official release of “MDNA”) I listened to - the more disappointment I had. The only snippet I liked is the one of “Gang Bang”. To say about others, I heard in them either music like it was written for singers like Rihanna or just to fulfil radio “NRJ FM” broadcasting (who doesn’t know what this radio is: you can hear the above-mentioned Rihanna, for example, and tracks which are made by DJs who receive their “popularity” by only one-two tracks like “Loca people”) or faint parody on one of the best Madonna’s albums “Ray of light”. I was ready for listening to this album, giving it a name “I f**ked up” and forgetting all I’d heard… But let’s try to listen to the album without excess “impressions” and get pure ones.

Girl gone wild Great beginning with words from “Act of contrition”, like Madonna asks to excuse her for that she has been playing (and she is doing it again) little girl, which wants to party all the time, at least, for 7 years. And then I hear a track which reminds me of ones I hear on radio “NRJ FM”. I don’t know why, but I like this song. The only moment which makes me a bit confused, is moment with words “I know, I know - good girls don’t misbehave, but I’m a bad girl anyway” - if to judge this line, sounds a bit silly. Madonna writes now much easier (sometimes too much) texts than in earlier times… Well, Madonna “asks” (as I feel) in “Girl gone wild” to get deeper in party, so let’s go on.

Gang Bang The only track I liked from snippets and really was waiting for it. I think it’s the main brilliant from the album. Dark, stylish in good meaning track, and, as for me, the first track sung with such a power since “Thief of hears”, maybe. The whole song, especially the last lines from it (“I said, drive, b**ch!” - my favourite part of this song!), pushes me to the idea that Quentin Tarantino must shoot a video for it! I want to see fabulous videos from Madonna again, not ones like “Celebration”.

I’m addicted I heard that this track is dedicated to fans. Well, great thing indeed. Also, this track is rich by its sound - now I know I was wrong when I thought that Marting Solveig won’t do any good thing for Madonna. Especially I like the percussion in it. Already I can imagine how powerful would be and should be the performance with “I’m addicted”… MDNA, MDNA…

Turn up the radio If to listen tracks one following another in album, I can understand why this track is here (MDNA, MDNA - on the radio I hear all the days this acronym). But musically the song is the one for me (except “Best friend” on Deluxe edition) which I don’t like at all. Totally shallow thing (“Give me all your luvin’” is more interesting and more pleasant than this one).

Give me all your luvin’ I told you above what I thought of the this track. And now I think that this is one of the worst songs Madonna ever written. Another thing is that we have, in my opinion, the best video from Madge since Confessions era. And after watching it, by the way, I liked the contributions of Nicki Minaj and M.I.A.

Some girls On the first seconds I thought: “What’s the hell, again cheerleaders?!” - but then I was pleased with this song. I was very surprised to know that William Orbit produced this track. Orbit was the one producer of MDNA which I was expected with much of delight. And he didn’t disappoint me, especially by “Some girls” because I couldn’t expect from William dance track close to Martin Solveig’s style but with its own energy. And one more impression: why does this track reminds me of Lady Gaga’s “I like it rough”?…

Superstar One of simple tracks of this album. But, in comparison with “Turn up the radio” and “Give me all your luvin”, I think, this is nice track. At least, I liked it, though the text of it is also “too simple”.

I don’t give a If there were no such a powerful ending with a choir, I would consider this track just like “Hello, Timbaland!” thing. But it was done such a way that I can with much pleasure account it as one of my favourites with “Gang Bang” and “Falling free”.

I’m a sinner The beat in the beginning of the song reminds me of Tom Jones’ “Kiss” made with the band “Art of noise” (also, “Hello, William Orbit and “Beautiful stranger”!). To say about other things… I still cannot decide if I like this track (especially lyrics part of Jesus Christ) or not (there is something in it that makes me confused, though, maybe, this song was done in a manner of “childish mischief” specially).

Love spent And this song is the most interesting from the album, if even not the best for me. The guitar in Eastern style in beginning, electronic atmosphere and the ending which reminds me of one of my favourite songs of Madonna “Forbidden love” (from “Confessions on a dance floor”). But electric lady and DJ-parties lover is going out…

Masterpiece …and strong woman comes here. I liked this song only after watching the film “W.E.” (by the way, Madonna must be proud of it and that’s a pity that she had no awards for it, except one for the song), while before it I considered “Masterpiece”… well, not “Masterpiece”. But in the album I feel like Madonna after DJ-party in “Love spent” goes in the church. And that’s why I can not to puzzle over why the last two tracks are on the mostly dance album (you can remember “Bedtime stories”, where “Bedtime story” was “out of the road”, but not less greater track after this).

Falling free Yes, that song I considered while listening its snippet as parody on “Ray of light” style. But now I must confess that I was wrong again: it’s one of my favourites from “MDNA”. The sounds (thanks to William Orbit) similar to ones from “Drowned world” makes me feel a bit sad (I have associations with going deep under the sea, out of this world for not to see it). But, on the other hand, this is generous gift from Madonna, because she didn’t write ballads since “Confessions” (“Devil…” and “Voices”, as I know, are from period before “Confessions”), pure ballads. And here it is.

These were the tracks from Standart edition of “MDNA”. And I want to say some words about bonus tracks too. Beautiful killer is like “Superstar” for me: also not the best, but quite nice and pleasant track (thanks for strings, by the way, too!). I still cannot say if I liked I fucked up or not because it begins too faint, but by the end it outpours so much energy (again I remembered “Drowned world”) so that you feel like you want to remove mountains. B-day song is my favourite from the bonus tracks - besides, one more good song dedicated to “sad” holiday. And Best friend along with “Turn up the radio” should have been left in the studio and not played to anyone - the first one I will call “Mobile ringtone” which sounds like former “hits” from old models of a mobile phone.

Well, let’s make some summary. This album turned out to be much better than I was expected. I still can’t clarify myself about the question what album is better: “Hard Candy” or “MDNA” (but, by the way, the artwork for the second one is made much more interesting and beautiful, even creative, than the slipshod one for “Hard candy”). Also I can’t say that “MDNA” is a masterpiece - in my opinion, the last great album “Confessions on a dance floor” was and later Madonna didn’t have rising in the meaning of art (to say about texts, after “American life” Madonna’s text became easier - and not in the best way). But (unfortunately) in modern times, when we have some lack in good new music and some “old” singers and bands either are in hiatus or releases not the best albums, to put it mildly, “MDNA” sounds not bad, a bit better than modern mainstream music. But, I think, it would be a normal thing when you will want to listen to Madonna’s earlier albums again (or at first time) and you’ll understand that “MDNA” in comparison with those ones loses very much. But let’s see what “MDNA” period will be like…

Posted 2 years ago

Guy Oseary and the Little Monster!!!

I’m against all the wars between fans, but I feel like some fans are gone too far. I agree with that it must be done something with the angry fans of Lady Gaga.

Posted 2 years ago
Posted 2 years ago

Fantastic trip to Confessions Era of Madonna by my friend. Let’s get connected again by the power of music!

Posted 2 years ago

Pure cosmos from my friend (that’s a pity that not by me).

Posted 2 years ago

Nothing fails!

Posted 3 years ago

Love tried to welcome me…

Posted 3 years ago

Drowned world…